Tallers, cursos i assessorament domiciliari

Compostatge i vermicompostaje

L’experiència de mes de 12 anys en la implementació del Compostatge i Vermicompostaje Domèstic en diferents campanyes municipals i governamentals i amb tot tipus de col·lectius socials i edats ens ha ajudat a crear una oferta formativa basada en tres models bàsics.

Taller o Curs

Tant en un model com l’altre existeixen uns principis que són per a nosaltres bàsics.

 • Durada curta de temps

Taller 1 hora

Curs 2,30 hores

 • Que el tècnic que imparteix el curs sigui capaç de transmetre la seva experiència diària als interessats perquè aquests percebin que aquesta activitat és fàcil de dur a terme.
 • Que la metodologia estigui basada en demostracions practiques i amb mitjans|medis audiovisuals atractius.
 • Que els participants puguin accedir a un material teòric de suport gràcies a les noves tecnologies.
 • Que els models de compostadors i vermicompostadores que es recomana hagin estat usats personalment pel formador i que tinguin garantia de la seva adaptabilitat al clima i condicions on seran usats, a mes del seu fàcil maneig i durabilitat.
 • Que el participant sàpiga que existeix un servei de consulta personalitzat per si fos necessari.

Existeix també la possibilitat d’un model que denominem:

Assessorament domiciliari:

Aquesta modalitat sols es contempla com a complement formatiu a l’adquisició de compostadors o vermicompostadores i es concreta segons projecte.

Horts urbans

L’experiència dels nostres formadors en el cultiu d’horts domèstics en diferents zones d’Espanya i gràcies a la inestimable ajuda d’agricultors experts en mètodes tradicionals, junt amb la contínua formació teòrica i pràctica rebuda en especial en agricultura ecològica ens permet atrevir-nos a oferir aquest servei.

Així mateix en els darrers 5 anys hem mantingut un hort dels anomenats urbans a les nostres propis habitatges i hem col.laborat i participat en experiències col.lectives, el que ens ha permès tenir uns coneixements contrastats també amb la pràctica quotidiana.

És per això que, des de la humilitat i el voler sempre estar atents a millorar i ajudar als futurs agricultors urbans per a que siguin capaços de gaudir d’un hort domestico, que ens plantegem l’oferta educativa en tres models de serveis.

Taller – Curs – Assessorament domiciliari.

En aquests casos els principis que ens regeixen són:

Taller

Activitat de poca durada amb la finalitat de mostrar el tipus de taula de cultiu i els principis bàsics del seu ompliment i sembra orientat principalment que sigui engrescador cap a aquest sistema de cultiu i traslladable a altres mètodes més simples com el cultiu en recipients, a horts verticals o a petites parcel·les.

Curs

 • Durada màxima de 2,30 hores
 • Que el tècnic que imparteix el curs sigui capaç de transmetre la seva experiència diària als interessats perquè aquests percebin que aquesta activitat és fàcil de dur a terme.
 • Que la metodologia aquest basada en les demostracions practiques i amb mitjans|medis audiovisuals atractius.
 • Que els participants puguin accedir a un material teòric de suport gràcies a les noves tecnologies.
 • Que els models de taules de cultiu hagin estat usats personalment pel formador i que tinguin garantia de la seva adaptabilitat a l’espai on seran usats, ames del seu fàcil maneig i durabilitat.

Assessorament domiciliari.

Conscients que no tots els interessats en els nostres serveis podran accedir a un dels nostres cursos presencia’ls, hem creat una oferta alternativa.

1- Muntatge de taules de cultiu o horts verticals

Activitat educativa d’assessorament sobre la ubicació, muntatge, manteniment i sistema de reg de les taules de cultiu o els horts verticals, incorporant els substrat i adobs necessaris i deixant-los llestos per a la seva sembra i cultiu.

Aquest servei és un complement extra a la compra dels nostres productes i es concreta segons pressupost acordat o projecte.

2- Muntatge i sembra taules de cultiu o horts verticals llestes per al seu consum en breu període de temps.

Aquesta modalitat es planteja com un servei de suport a les persones que ja disposin d’unes taules de cultiu o que el contractin en el moment de la compra.

Molt interessant oferta per a persones amb poc temps i pocs coneixements al món de l’agricultura domestica però que disposen de d’una terrassa o balcó amb lloc per poder tenir la seva petita horta domestica.

Aquesta activitat consisteix en preparar i deixar una taula de cultiu o horts verticals sembrats i plantats amb productes de temporada i/o plantes aromàtiques i medicinals d’acord amb els gustos del client i pensada per al seu consum amb curt espai de temps i amb poques cures.

Es faran servir llavors i planter ecològic sempre que es puguin aconseguir.

El tècnic informarà i assessorarà a qui sigui el responsable del manteniment.

Cost de l’activitat segons pressupost acordat o projecte.

Horts escolars:

L’experiència acumulada en els centres educatius de la Comunitat Balear en diferents projectes com a:

 • Compostatge a la llar i l’escola.
 • La correcta separació de la fracció orgànica dels nostres residus domèstics.
 • L’hort Fàcil: (germinat senzill de llavors i el seu posterior trasllat al domicili).
 • Els horts escolars amb taules de cultiu.

Ens ajuda a l’hora a poder dissenyar una activitat dicord amb les necessitats del centre dins de la temàtica dels horts escolars.

Un exemple és el que denominem

Curs d’horts escolars.

Dirigit a:

Educadors, o persones interessades en l’educació ambiental i a qui tenen un interès en utilitzar un hort escolar comestible com un laboratori viu per a l’aprenentatge.

Com és lògic cada curs als professionals de l’ensenyament té particularitats i informació que s’adapta als nivells i edats dels quals posteriorment duran a terme l’activitat.

És per això i amb l’afany que els nostres joves puguin menjar sa i que produir-lo no sigui un problema és pel que introduïm en aquestes dinàmiques el tema dels germinats, brots i cultius senzills.